Millainen hiusmalli kasvoilleni sopii? Parhaimmat vinkit täydellisen hiustyylin valintaan!

Kasvot jaetaan 5 erilaiseen kasvojen malliin. Nyt kerromme sinulle, kuinka valitset oikeanlaisen ja kasvonpiirteitäsi korostavan hiusmallin ja kampauksen!

Suorakulmaiset ja pitkät kasvot

Suosi kerrostettuja hiustyylejä. Ne luovat kasvoillesi leveyttä ja näin ollen tasapainottavat kasvojasi suhteessa pituuteen. Sinun kannattaa välttää todella pitkiä hiuksia, jotka tuovat painopistettä alemmas ja näin ollen saavat vaikutelman entistä pidemmistä kasvoista. Trendikäs otsatukka on oiva valinta sinulle, joka haluat kasvoistasi lyhyemmän oloiset. Otsatukka katkaisee kasvojesi pituutta luoden illuusiota lyhyemmistä kasvoista. Kiharilla luot myös kasvoillesi tasapainoa ja elävyyttä. Kampauksissa kannattaa suosia sivujakausta ja asettaa kampausten painopiste pään sivulle.

Sydämen malliset kasvot  

Valitse upea puolipitkä long bob -hiusmalli. Sinun kannattaa välttää leukaan ylettyviä tai lyhyitä hiusmalleja, sillä nämä korostavat herkästi leuan kapeutta suhteessa otsan leveyteen. Suosi edestä kerrostettua hiustyyliä. Halutessasi voit valita kevyen ja kauniin sivulle vedetyn otsatukan. Kampauksissa kannattaa suosia alhaalla olevaa painopistettä ja ilmavat kiharat ovat oiva valinta sinulle!

Neliskulmaiset kasvot  

Sinulle sopii hyvin pidemmät hiukset, jotka tasapainottavat kasvojesi mallia luoden illuusiota pidemmistä kasvoista. Sinun kannattaa välttää leukaan ylettyviä ja lyhyitä hiuksia sekä graafisia linjoja leikkauksissa, jotka herkästi lisäävät entisestään kasvojesi kulmikkuutta. Lisää hiustesi tyveen volyymia ja nosta kampausten painopiste ylös tai päälaelle. Näin luot kasvoihisi pituutta ja tasapainoa. Myös kasvojen eteen jätetyt kauniit haituvat näyttävät upeilta hiustesi ollessa muuten kiinni tai kampauksella.

Pyöreät kasvot

Valitse puolipitkät tai pitkät hiukset, sillä liian lyhyt hiusmalli korostaa kasvojesi pyöreyttä. Puolipitkät tai pitkät hiukset sekä hiusten tyveen lisätty volyymi saavat luotua illuusiota pidemmistä kasvoista ja näin ollen tasapainottavat kasvojesi pyöreyttä. Sinulle sopivat hyvin keskijakaus, rikotut hiukset sekä kulmikkaat hiuslinjat. Kampauksiin sinun kannattaa laittaa painopiste takaraivon yläosaan tai päälaelle!

Ovaalit kasvot

Sinä, joka omistat nämä maagiset kasvot voit huolettomasti ja vapaasti valita hiusmallisi, sillä sinulle sopii kaikki! Ovaalien kasvojen salaisuus piilee niiden symmetriassa sekä korkeissa poskipäissä. Keskijakaus näyttää kauniilta kasvoillasi! Kampauksissa voit suosia useita eri painopisteitä ja kiharat ovat klassisen kauniit aina!

Nuorekkuutta lisää oikeanlaisella hiustyylillä!

Yleisesti ottaen rento, huoleton ja lyhyempi hiustyyli nuorentaa! Ikääntyneiden kannattaa siis välttää pitkiä hiuksia, jotka saattavat laskea kasvojen painopistettä entistä alaspäin. Myös tasapaksut hiukset luovat aikaan raskaamman vaikutelman ja saattavat vanhentaa hieman lisää. Ammattitaitoiset kampaajat osaavat valita kasvojesi, hiustyyppisi ja luustosi mukaan sinulle sopivan hiusmallin toiveesi huomioiden!

VINKKI: Hoida hiuksiasi hyvin, sillä hyvin hoidetut ja huolitellut hiukset lisäävät aina kantajansa nuorekkuutta!

Ammattitaitoiset kampaajat osaavat valita juuri sinun hiustyypille ja –laadulle oikeanlaiset hoito- ja muotoilutuotteet. Meiltä Viiskulmasta löydät KEVIN.MURPHYN ja MARIA NILAN laadukkaat ammattituotesarjat jokaiselle hiustyypille!

Kirjoittanut
Anu Jääskö
Instagram @anuemiliaa
Anu on luova kirjoittaja, joka inspiroituu tyyleistä, trendeistä sekä ympäristön visuaalisuudesta. Hän tuo hiusalan kuulumisia esille Viiskulman blogissa.
Viiskulman stylisteistä taustoittamisessa mukana
Seuraava artikkeli