Vihertävät hiukset - APUA!!!

Oletko joskus herännyt siihen, että hiuksesi näyttävät vihreiltä? Sata ajatusta pyörii varmasti mielessä. Näinkö oikein, ei näin eilen ollut, mistä tämä on tullut, MIKSI NÄIN, APUA?

Kamala tunne, eikö vain? Vihertyneet tai kellastuneet hiukset ovat lähes jokaisen vaaleahiuksisen ongelma, joten ei hätää, et ole yksin asian kanssa. Olemme kuitenkin huomanneet, että näinkin “normaali” asia on järkytys monelle, joka painii tämän kanssa ensimmäistä kertaa. Niinpä päätimme, että tässä tekstissä kerromme yleisiä syitä siihen, mikä oikein saa hiukset vihertämään ja miten siitä sitten päästään eroon. 

Mistä hiusten vihertyminen oikein johtuu?

Onko hiusten vihertyminen sinulle ainainen tai uusi ongelma? Entä oletko kenties juuri muuttanut uuteen asuntoon? Hiusten vihertymiseen vaikuttaa yleisimmin vesiputkisto. Varsinkin vanhemmissa taloissa putkien vedet sisältävät metallia, joka saa hiukset nopeallakin aikavälillä vihreän näköisiksi.

Liukeneeko putkista jotain?

Mikäli talo on uusi, eikä vihertävistä hiuksista kärsi pitkien hissikeskustelujen jälkeen edelleenkään naapurit, saattaa käytössäsi olla esimerkiksi vääränlainen hopeashampoo. Jotkut hopeashampoot saattavat lisätä hiuksiin vihreää sävyä pitkän käytön myötä. Tämä on kuitenkin tapauskohtaista.

Suojaudu kloorilta

Kylpylöiden, sekä erilaisten uima-aktiviteettien suosiminen on nyt huipussaan, mikä onkin hyvä, sillä uinti on monipuolista liikuntaa. Tiesitkö muuten, että se parantaa hengitys- ja verenkiertoelimistön kuntoa, lihaskestävyyttä ja huoltaa lihaksia?  Näiden positiivisten vaikutusten ympärillä on kuitenkin myös negatiivisia uutisia kaikille vaaleiden hiusten omaaville. Kloori ja uima-allas vedet nimittäin aiheuttavat hiusten vihertymistä huomattavasti. Emme kuitenkaan suosittele välttämään uintia, vaan annamme muutaman helpon vinkin, jolla huolehdit hiustesi kauniista sävystä paljon pidempään. 

  • Kiepauta hiukset tiukalle nutturalle ja vältä sukeltamista, sekä liiallista hiusten kastelua
  • Käytä uimahattua

Mikäli kuitenkin koet uimahatun käytön epämiellyttäväksi esimerkiksi kylpylässä, suosittelemme pesemään hiukset syväpuhdistavalla shampoolla kerran viikossa. Tämä vinkki toimii muuten erinomaisesti myös kaikille hiustyypeille, oli värissä värjäymää tai ei! Oikeasta shampoosta kannattaa keskustella kampaajasi kanssa.

Mikä nyt neuvoksi?

Panosta shampooseen ja suodattimeen

Syväpuhdistuksen lisäksi kiinnitä huomiota sinun hiuksillesi sopivaan hopeashampooseen. Oikean tuotteen löytämisessä voit kysyä neuvoa omalta kampaajaltasi. Tämän lisäksi suosittelemme ehdottomasti hankkimaan suihkuun suodattimen, joka suodattaa vesijohtovedestä klooria ja raskasmetalleja. Näitä suodattimia löytyy googlettamalla useista paikoista myös kotiin toimitettuna. Suodattimeen satsaaminen on tulevaisuuden kannalta paljon edullisempaa ja helpompaa, kuin tuhoutuneiden hiusten korjausyritykset kampaajalla. 

Selvitä tilanne ammattilaisen avulla

Mikäli vahinko on kuitenkin jo tapahtunut, muista aina ilmoittaa kampaajalle aikaa varatessasi hiusten värjääntymisestä, jolloin kampaaja katsoo tapauskohtaisesti mitä hiuksillesi voidaan tehdä. Joissain tapauksissa hius saattaa olla niin vaurioitunut, ettei värjääminen ole enää mahdollista, vaan osa hiuksista joudutaan leikkaamaan. Tästä ei kuitenkaan kannata etukäteen murehtia, sillä ammattilaisilta löytyvät lukuisia tuotteita hiusten kunnon kohottamiseen, sekä ammattitaito tilanteen korjaamiseksi.

Käytä hopeashampoota ajoittain kotona ylläpitämään väriäsi.

Kampaajakäynnin jälkeen hiusten väriä kannattaa ehdottomasti ylläpitää sinun hiuksillesi sopivalla hopeashampoolla. Oikean tuotteen löytämiseen kannattaa kysyä neuvoa omalta kampaajaltasi.

Lohdutuksen sana kaikille vaaleiden hiusten omaaville. Ette ole edellä mainittujen asioiden kanssa yksin. Myös luonnollisen ruskea sävy voi muuttua vihertäväksi ja varsinkin tummahiuksiset naiset saattavat kamppailla kuivien ja takkuisten hiusten kanssa, sekä kärsiä päänahan kuivumisesta. Muista siis huolehtia hiuksistasi säännöllisesti, hiusväristä huolimatta!

Yhteenveto tuotteista, jotka parantavat hiusten hyvinvointia jo muutamassa viikossa:

  1. Suihkusuodatin
  2. Syväpuhdistava shampoo
  3. Hopeashampoo. Muista kuitenkin, että tuotteiden toimivuus on hiuskohtaista, kysythän siis kampaajalta vinkit juuri sinun hiuksillesi sopivista tuotteista.

Toivottavasti sait näistä vinkeistä tärppejä hiustesi hyvinvoinnin tueksi. Kuulemme mielellämme, mitkä tuotteet päätyvät juuri sinun käyttöösi!

Ihanaa kevättä 

<3 Viiskulma

Kirjoittanut
Johanna Lehtinen
Olen Johanna, Keski-Suomesta Helsinkiin muuttanut markkinoinnin moniosaaja ja sisällöntuottaja. Inspiroidun suuresti uusista aiheista ja kauneusalan trendit ovat lähellä sydäntä.
Viiskulman stylisteistä taustoittamisessa mukana
Seuraava artikkeli